Bahan-bahan
Langkah - langkah:
- Ikan tuna/salmon 200 gram
- Manisan jahe merah 2 sdm
- Wasabi 1 sdt
- Jeruk lemon 1 buah, peras
- Lobak ½ buah, kupas kulitnya lalu iris-iris
- Daun okba 1 helai, penghias
- Kecap asin sesuai selera
Langkah - langkah:
- Ikan tuna/salmon yang sudah disiapkan selanjutnya dipotong rapih.
- Setelah itu, tata rapih potongan ikan di atas piring.
- Tambahkan potongan ikan di atas piring dengan ½ buah lobak yang sudah dikupas dan diiris tipis serta 1 helai daun okba sebagai penghiasnya.
- Ambil 1 sdt wasagi lalu tuangkan pada pinggirang bahan yang sudah berada di atas piring serta sirami dengan perasan air jeruk lemon. Aduk merata.
- Hidangkan sashimi bersama tambahan kecap asin.
- Makanan khas Jepang yang satu ini sepertinya memang sedikit ekstrim karena sajian hidangannya tidak ada yang di masak terlebih dahulu alias asli mentah.
DISCLAIMER: All wallpapers and backgrounds found here are believed to be in the "public domain". All of the images displayed are of unknown origin. We do not intend to infringe any legitimate intellectual right, artistic rights or copyright. If you are the rightful owner of any of the pictures/wallpapers posted here, and you do not want it to be displayed or if you require a suitable credit, then please contact us and we will immediately do whatever is needed either for the image to be removed or provide credit where it is due. All the content of this site are free of charge and therefore we do not gain any financial benefit from the display or downloads of any images/wallpaper.
0 Response to "Sashimi"
Post a Comment