Wedang uwuh adalah - minuman dengan bahan-bahan yang berupa
dedaunan mirip dengan sampah. Dalam bahasa Jawa, wedang berarti minuman,
sedangkan uwuh berarti sampah. Wedang uwuh disajikan panas atau hangat memiliki
rasa manis dan pedas dengan warna merah cerah dan aroma harum
Bahan-bahan
- 60 gram gula pasir putih
- 8 cm jahe, bakar dan memarkan
- 30 gram secang kering siap masak
- 10 butir cengkeh, untuk penghangat
- 4 daun cengkeh
- 3 daun pala
- 2 kayu manis
- 600 ml air bersih
Langkah
- Cuci semua bahan, geprek jahe lalu seduh dengan air panas / step
- Rebus semua bahan sampai mendidih. Angkat dan sajikan hangat
DISCLAIMER: All wallpapers and backgrounds found here are believed to be in the "public domain". All of the images displayed are of unknown origin. We do not intend to infringe any legitimate intellectual right, artistic rights or copyright. If you are the rightful owner of any of the pictures/wallpapers posted here, and you do not want it to be displayed or if you require a suitable credit, then please contact us and we will immediately do whatever is needed either for the image to be removed or provide credit where it is due. All the content of this site are free of charge and therefore we do not gain any financial benefit from the display or downloads of any images/wallpaper.
0 Response to "Resep Mudah Wedang Uwuh Sederhan"
Post a Comment